Leekster Lente Loop

  

 

33e Leekster Lente Loop

zaterdag 21 maart 2020

gaat niet door!!

Leekster Lente Loop 21 maart 2020 gaat niet door!

Vandaag is bekend geworden dat alle evenementen met meer dan 100 deelnemers niet door kunnen gaan. Daaronder valt dus ook de Leekster Lenteloop, met in 2019 duizend deelnemers en een publiek van vele honderden. Wij hebben begrip voor dit ingrijpende besluit, en willen ook bijdragen aan de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en publiek. Het voorkomen van verdere verspreiding van het Corona-virus heeft nu grote prioriteit.

 

Wij willen alle medewerkers, sponsoren, aangemelde deelnemers en andere partners hartelijk bedanken voor hun inzet en medewerking bij de voorbereidingen. We hopen weer op hen te kunnen rekenen bij onze volgende Leekster Lenteloop op 20 maart 2021.

 

Met vriendelijke groet,

 

Peter Wolters

Voorzitter Leekster Lente Loop

Bestel het Leekster Lente Loopshirt

Nieuw! Limited edition running shirt voor de Leekster Lente Loop! Te bekijken in de Univé winkel, De Dam 21 te Leek.

Loop jij er zaterdag 21 maart ook in?
Klik op het plaatje om het Leekster Lente Loopshirt te bestellen.

Bestel Leekster Lente Loopshirt

Hardloopclinics Loopgroep Nienoord en Univé

  • De hardloopclinics zijn een samenwerking tussen Loopgroep Nienoord en Univé.
  • De groep lopers bestaat uit leden die beginnend loper zijn of graag aan de looptechniek willen werken.
  • De beginnende lopers werken er in 10 weken naar toe om 5 km te kunnen lopen.Even voorstellen
Mijn naam is Lia Ausma, 55 jaar en woonachtig in Leek. Ik ben trotse moeder van een prachtige dochter. Naast mijn parttimebaan bij Alan Accountants in Leek maak ik graag tijd vrij voor het sporten. Ik probeer 1 a 2 keer in de week mijn hardloopschoenen aan te trekken voor wat kilometers in de natuur. Naast het hardlopen vind je mij minimaal 2 keer in de week in de sportschool. Als het weer het toelaat vind ik het heerlijk om ritje te maken op mijn mountainbike, te skeeleren of schaatsen. Mijn passie ligt vooral in het sporten, het geeft mij energie. Eigenlijk vind ik vele sporten leuk. Daarnaast zoek ik ontspanning in tuinieren en schilderen en breng ik graag tijd door met mijn vrienden en familie.

Wat is jouw drive geweest om te gaan hardlopen?
Vooral om mijn conditie op pijl te houden. Het fijne aan hardlopen is dat je het op ieder moment van de dag kan doen en lekker buiten bezig bent.

Wat is je hardloopdoel in 2020?
Ik wil me meer toeleggen op de langere afstanden vanaf 10 km omdat ik merk dat een duurloop mij makkelijker af gaat.

Heb je een boodschap aan de toekomstige clinic deelnemers?
Schroom niet om je aan te melden. Je wordt op een professionele manier begeleid door ervaren trainers onder leiding van Peter Wolters van Loopgroep Nienoord in samenwerking met Erika Broekema van Univé, zelf een fervent hardloopster. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau deelnemen. De opbouw van oefeningen gaat zeer geleidelijk volgens een hardloopschema.

Wil je nog iets delen met de leden?
Sport en bewegen is belangrijk voor ons allen, om gezond te blijven, je fit te voelen en om mensen te leren kennen.

Succesvolle Leekster Lente Loop 2019!!

De 32e editie van de Leekster Lente Loop zit er weer op!
Mooi weer, enthousiaste lopers en een record aantal deelnemers.
 
We bedanken alle vrijwilligers, sponsoren weer voor een fantastische dag en hopen volgend jaar weer op hun steun/hulp te mogen rekenen!
 
Iedereen kan nog nagenieten met foto’s die op de site blijven staan.
Hier de link naar foto's.
 

UNIVÉ LEEKSTER LENTE LOOP 23 MAART 2019

(24 maart 2019 door Hans van Leeuwen)

Van regen naar zonneschijn in de loop van de dag. De 32e Leekster Lente Loop werd uiteindelijk gelopen onder een lente-achtig weertype, goed genoeg in ieder geval om een paar parcours-records te laten sneuvelen. Dat was echter nog niet bekend voor de start van de diverse looponderdelen; de aandacht ging eerst uit naar een Tesla die midden op het parcours geparkeerd stond. Een Tesla zonder stroom laat zich echter niet zo makkelijk wegduwen. Creatieve vrijwilligers zorgden voor een oplossing. Een eerder gesignaleerd probleem werd tijdig opgelost door de nieuwe gemeente Westerkwartier; een inspectie van het parcours leverde op dat het regenweer van de laatste tijd grote gaten had veroorzaakt in de Burchtlaan. Egalisatie met zand van de gemeente bracht soelaas. Met in totaal 695 voorinschrijvingen kon de wedstrijddag beginnen. Om exact 11.30 uur viel, onder het waakzaam oog van wedstrijdleider Chris Renkema namens de Atletiekunie, het eerste startschot afgevuurd door Elly Pastoor, wethouder Sport en Recreatie van de kersverse gemeente Westerkwartier.

De eerste start betrof de jeugdwedstrijd 7 t/m 9 jaar over 1300 meter. Bij de meisjes werd deze wedstrijd gewonnen door Elin v.d. Weerd uit Peize in 4.38 minuten. De tweede en derde plaats waren voor Tessa v. Bemmelen en Charlotte Ploeg. Bij de jongens zegevierden de broertjes Pim en Kas Tebbens (4.13 en 4.23) uit Haren. Laurens Grondsma werd derde.

Een kwartier later gingen over dezelfde afstand de jongens en meisjes van 10 t/m 13 jaar van start. Winnares werd Sterre Kievit uit Leek in 4.09. Nynke Oosterloo en Yanou Dokter kwamen als tweede en derde over de streep. Winnaar werd Wu Ping Kuiper uit Groningen in 3.42. Julian Kuiper en Mads Reitsma volgden en werden twee en drie.

Na de jeugdwedstrijden volgde de recreatieloop over 5 kilometer. Een rondje over het landgoed Nienoord resulteerde voor Vienna Romanee uit Leiden in een eerste plaats in 18.22 minuten. Ineke van Koldam en Ilse Rooks werden tweede en derde. Bij de mannen was Jef Poelman uit Hoogeveen de nummer één in 15.49. Wouter v.d. Akker en Mads Meyer volgden op nummer twee en drie.

Voor de 10 km (de eerste wedstrijd dit jaar in en meetellend voor een classificatie in  het loopcircuit Noord Nederland) en de halve marathon was er om exact 13.00 uur een gemeenschappelijke start. Prominente namen achter de startstreep: good old Henk Olijve, Daniëlle Bekkering (volgens speaker Wicher v.d. Bremen de scheuvels aan de wilgen gehangen), Gerben Vermij (vorig jaar de winnaar van het loopcircuit, Hans Top (behoeft in het noorden geen introductie) en, last but not least, Hellen Berger-de Vries (in 2018 wegkampioen in 36,52 minuten op de 10 km).

In het veelkleurig lint dat zich uitrolde over het landgoed Nienoord was eerst niet goed te onderscheiden wie vooraan liepen, maar er was wel direct een koploper. Een klein groepje had zich bij het kerkje van Midwolda (3km) losgemaakt van de grote groep en dat bestond uit William van Eeken, Joep Emmen en Alwin Heijting. Alwin Heijting blijkt echter de ½marathon te lopen, de andere twee de 10km. Hellen Berger-de Vries loopt op dit punt al fier vooraan in de 10 km. Hinke Schokker op  de tweede plaats (½marathon). Bij de Pasop (4km) heeft William al een gat geslagen van 30 meter. Bij de ijsbaan van Lettelbert slaan de 10km-lopers rechtsaf. De ½marathon gaat rechtdoor.

Na de scheiding van 10km en ½marathon, blijkt dat de eerste drie in de 10km al een groot gat geslagen hebben met de nrs. 4 en 5. Maar ook tussen de nummer 1 (van Eeken), 2 (Emmen) en 3 (Jan Schra) zit zeker steeds een meter 50 of 60 verschil. Met nog 3 km te gaan, aan de boorden van het Leekster Meer, tekent de stand van zaken in de eindklassering zich al af. William van Eeken uit Wielen; over de grens bij Coevorden)  loopt soepel en gemakkelijk naar de finish en duikt daarbij met een tijd 32.37 onder het parcoursrecord van 33.09. Dat geldt overigens ook voor de nummer twee, Joep Emmen uit Zwolle met een tijd van 33.07. Jan Schra uit Zwolle komt op  33.30 binnen. Gerben Vermeij  eindigt met 36.26 op de vijfde plaats.  Ook Hellen Berger-de Vries (Zwolle) breekt het parcoursrecord dat stond op 38.35 met een tijd van 37.07. Olga Pijpers (Groningen)wordt tweede met een tijd van 42.10. Geartsje Hoekstra, Groningen,  verovert de derde plaats (43.01).

De strijd op de ½marathon gaat dan nog door. Op 15 km loopt Alwin Heijting stevig vooraan. Riekele Kobes ligt 500 meter achter op Alwin. Gerard Vos volgt weer op grote afstand van Riekele. Dat wordt ook de eindstand. Alwin Heijting (Erm) eindigt op 1.11.20 (parcoursrecord; was 1.13.41), Riekele Kobes (Heerenveen) wordt tweede op 1.13.34. en Gerard Vos (Appingedam) derde met een tijd van 1.15.50. Bij de vrouwen wint Hinke Schokker (Eastermar) in 1.23.47 (parcoursrecord; stond op 1.27.13). Japke Sybesma (Groningen) volgt in 1.28.02. Christien Koning (Groningen) wordt derde in 1.37.12.

De scholierenuurloop is dan nog gaande. Zij lopen met de deelnemers aan de ½marathon parallel aan de finish-lane. Dat geeft gezellige drukte in het centrum van Leek. De terrassen vol. Muzikale omlijsting van “De Smit”. Een totaal aantal deelnemers van 1042. Hulde aan alle vrijwilligers die dit loopevenement mogelijk maakten.

Inlichtingen

• Loopsport Leek (www.leeksterlenteloop.nl)
• email : LLL@loopgroepnienoord.nl
• telefoon 06 - 53 49 26 68 of 06 - 12 11 36 82

Univé Leekster Lente Loop

De Univé Leekster Lente Loop is m.i.v. de editie van 2018 opgenomen in het Loopcircuit Noord-Nederland.

In 2020 is de Univé Leekster Lente Loop op zaterdag 21 maart.

Sponsoren

© Loopgroep Nienoord

De gezelligste loopgroep van het Westerkwartier.

Terug naar boven