Nieuws

Reisverslag Istanbul Marathon

14 november 2014 door Liset de Groot

Na het succes van de Barcelona-reis in april 2013 begon op 14 november 2014 een nieuw avontuur voor een groep Nienoorders. Ieder met zijn eigen verwachtingen en plannen. De marathon, 10 of 15 km. Of gewoon mee voor de gezelligheid.

Hieronder volgt een verslag waaraan elke deelnemer van deze reis heeft geschreven zodat een ieder een indruk krijgt hoe het in Istanbul was. Klik op een foto voor de vergroting.

De eerste ochtend kwamen we tot de ontdekking dat een wekker zetten niet nodig was. Om 5.45 uur werden we elke ochtend gewekt door de Imam. Sommigen van ons gebruiken dit nu als ringtoon op hun telefoon.

O.a. heerlijke Turkse pannenkoek gegeten en een ijsje kopen langs de weg mondde uit in een heuse theatershow! Ook nog heerlijk gelopen in Istanbul. ’s Morgensvroeg om 7.00 uur onder leiding van Hans is een aanrader.

Bij aankomst in het hotel: hmmm op de kamer gaten in de dekbedhoes en een avond geen water uit de kraan. Een hele nacht het geluid van een draaiende pomp dus slapen…..vergeet het maar! En dat nog wel de nacht voor de LOOP! Maar wat hebben we heerlijk gelopen. Heerlijk gegeten en genoten van alles in Istanbul. Het lopen ’s morgens vroeg en alle uitstapjes met elkaar. Fantastische dagen gehad!!!

Niet gelopen. Mooie stad. Veel gezien. De Imam moet ’s morgens minder hard roepen!

Voor de eerste keer gevlogen, net voor mijn 50ste verjaardag en dit was mijn 5de marathon en vond dit tot nu toe de zwaarste.

Met goede voornemens weer op weg naar Nederland. Vaker en regelmatiger trainen, zodat je niet op ziet tegen iedere trap die je tegenkomt. Alle Nienoorders bedankt voor de gezellige dagen!!

Heerlijk gelopen. Veel gezien en een leuke groep. En vooral gezellig.

Het was een geweldige ervaring. Heel veel gezien. De hardloopwedstrijd was heel speciaal. Daarna last van mijn maag maar de Turkse kruidenthee werkte prima.

Aan de arm van een gezellige Turkse jongeman op zoek geweest naar een brillenzaak voor een schroefje in mijn brillenpootje dat uiteindelijk niet gelukt is. En mijn eerste 10 km wedstrijd gelopen als niet-rookster!

De laatste kilometers van de marathon. Oh oh wat doen de beentjes zeer maar nog even doorzetten. Ik ga het halen! Ik heb het 39 km bordje toch net gehad? Ik weet, er komt nog een klimmetje. Dan draaien we het paleispark in en dat klimmetje wordt me fataal. Dan maar wandelen. Het mot maar even. Bij de start dacht ik nog: “ waarom staan ik hier weer?” . Met de finish in zicht en de loopvrienden aan de kant is het toch wel weer een mooi moment. Leuk weekend gehad en met zoals Gerke zei: L.L.L; Lol, Lijden en Lopen.

Voor het eerst een 15 km gelopen in een groot evenement. Samen met Anita en Jenny gelopen die het tempo goed onder controle hielden. Wat een happening om te starten met het Turkse volkslied. Prachtig moment!

Geweldig goed georganiseerd. Hulde aan de organisatieclub. Daar kan de organisatie van de marathon nog wat van leren. Tegelijk met het startschot van de marathon werden ook de wandelaars komend uit Azië en Europa losgelaten, veel bepakt en bezakt met wandelwagentjes, filmapparatuur enz. De lopers voor de voeten lopen maar na DE BRUG was dat over en was het goed lopen. Het was een indrukwekkende, verbazingwekkende, historische, fantastische mooie reis en belevening. Voor herhaling vatbaar.

Groepsreis/loopreis met mensen die je niet allemaal kent maar waarbij lopen de verbinding is. Vanaf busreis naar Schiphol klikte het meteen met de groep en kon het eigenlijk al niet meer stuk. “Heel veel” van de stad Istanbul gezien waarbij je ziet dat deze metropool de poort naar het oosten is. Niet de mooiste/makkelijkste marathon maar wel een heel speciale die we nooit zullen vergeten. Mede ook door de goede organisatie en de ongedwongenheid waarmee we als groep met elkaar omgingen.

Gelopen, Gelachen, Genoten.

Met de loopgroep op stap. Nooit gedacht dat mij dat zou gebeuren. Was geweldig met elkaar, veel nieuwe mensen(lopers) ontmoet(gezien). Wel vaak van gehoord maar nu ook kennis mee gemaakt. Was voor mij de 4de marathon en wat voor één, erg zwaar met al die hoogten en laagten, maar al met al wel de eindstreep gehaald. Istanbul was een geweldige stad. Veel indrukken opgedaan en veel vrienden gemaakt. Iedereen wil je wel iets verkopen en vriend van je worden. Lopers en niet-lopers bedankt voor de geweldige dagen. Voor herhaling vatbaar.

Als niet-loper heb ik nu beter begrepen wat jullie drive is om dit te willen doen, Geweldig om te zien hoe hecht jullie zijn in deze sport en ook hoe vrij jullie elkaar hierin laten. Diep respect voor ieders prestatie op welke afstand dan ook!

Het waren fantastische dagen voor gezelligheid en nieuwe ervaringen. Veel gezien, gedaan, gesproken. Graag tot een volgende loophappening!

Bijzonder om met z’n grote groep, waarvan je heel veel mensen niet kende, deze dagen samen te hebben beleefd. En dat je nu weer mensen hebt leren kennen die dezelfde passie delen maar die je ook persoonlijk hebt leren kennen. Een zware marathon met weinig publiek aan de kant en dan toch die bijzondere momenten.. Dat je opeens je naam hoort roepen en dat dan een medeloper blijkt te zijn met dezelfde naam en je daardoor toch even een praatje hebt. De laatste 8 km met een onbekende gelopen niet wetend waar hij vandaan kwam en geen woord mee gewisseld behalve thank you toen we over de finish waren. En dan de laatste honderden meters. Door het park dat je nog een enorme klim moet maken. Dat je denkt, oh help, dat red ik niet. En dan aangemoedigd worden door diegenen die die 10 en 15 km al gelopen hadden. Geweldig!!! Elke marathon heeft zijn eigen verhaal.

 

Schitterende dagen in een schitterende stad. Met een stel schitterende mensen. Daarbij door alle toppers enorm geënthousiasmeerd om nu toch eindelijk te gaan trainen voor een hele marathon. En verder in een paar dagen veel Zevenhuuster woorden geleerd waarvan EELSK de mooiste is. Lieve mensen bedankt allemaal!

Weer een ervaring rijker. Een zware marathon. Toch uitgelopen. Een super-weekend gehad. Een hele goede organisatie. Daarvoor heel veel dank.

Voor mij een PR en dat in het buitenland! Erg genoten van alles. Superorganisatie. Kan geen moskeegeluid meer horen.

Prachtige dagen gehad en op het eind van de reis ook nog een fantastische zonnige dag. Onze tochtjes op de boten, respectievelijk een dinnercruise en een excursie op een krakkemikkige boot naar Eyüp, waren twee hoogtepunten. Oh ja we hebben ook nog hardgelopen. Gezien de omstandigheden (heuvels) voor velen geen geringe prestatie. Jullie waren een gezellig gezelschap.

De Zevenhuisters hadden deze dagen in Istanbul heel veel loopplezier en dikke pret daarom hierna het alfabet.

A= van Alcohol dat bracht ons veel lol

B= van Bosphorus, daar op de boot naar Eyüp heel knus

C= van Climax, dat was toch wel de LOOP

D= van Dara een prima hotel

E= van Eelsk daar houden wij van

F= van Fantastisch uitje gehad, dat was het in 1 woord

G= van Grandioos, wat hebben we vrienden gemaakt

H= van Hans, wat een superman, een lieverd en groot organisator

I= van Imam, die maakte ons elke dag wakker met zijn gezang

J= van Juichen, iedereen heeft zijn/haar afstand gehaald

K= van Kutebieter, wie voelt hem niet

L= van Lawaai, sorry maar ook van Liset, geen Lisette, wat een topmeid en superorganisator, bedankt meid

M= van Marathon van Istanbul, wat een ervaring!

N= is van Nachtbrakers

O= van Onvergetelijke Hamam

P= van PR, die heeft menigeen verbeterd

Q= van kunnen we niks mee, net als met ons

R= van Raki, dat heeft ons echt geraakt

S= van Sportief, dat zijn we allemaal

T= van Turkije, een fascinerend land

U= van Uitslapen, dat hebben we hier niet gedaan

V= van Vrienden en Verbondheid, dit hebben wij gevoeld

W= van Winnaar, dat waren we allemaal

X= hiervan weten we niks

Y= van Yolanthe van Wesley die hebben we niet gezien

Z= van Zevenhuisters, mogen we de volgende keer weer mee?

Het marathongevoel begint al op Schiphol. Met overal hardlopers, uit Zwolle enzo. En dat duurde 5 dagen, een lang feest met Nienoorders. En tientalle Turkse vrienden gemaakt. Kortom een fantastische vakantie.

Pluspunten:

  1. het ontbijt; soms met boter, maar altijd wel yoghurt, volop en anders halen ze nieuw.
  2. het weer: waar maak je dat mee; half november in je t-shirt op het terras in de zon
  3. de rest; moskeeën, bootjes op het water, net zoveel mensen in een stad als in Nederland (hoezo dichtbevolkt) en een heel gezellige groep.

Enorm genoten van:

  • de groep
  • het lopen
  • de stad
  • de uitstapjes
  • de positieve sfeer

Voor herhaling vatbaar!

Istanbul wat een prachtige stad, maar die marathon was me wat.

Samen gestart op die grote brug, maar na een paar kilometer verloren wij elkaar al vlug.

Daarna vele kilometers alleen gerend. Tot kilometer 40, hé daar liep iets bekends.

Elkaars hand genomen. Om samen die hoge bult op te komen.

De fans juichden ons toe, maar onze benen waren zo moe.

En daar was eindelijk, na 42,195 km, de finish in zicht. Hand in hand gehaald in dit marathon-gedicht. Iedereen ontzettend bedankt voor de geweldige dagen en de grote lol die we gehad hebben!

En dan is het zo ver. Dit wordt mijn eerste marathon. En wat voor een marathon, Het was een loodzware marathon. Met heuvel op en heuvel af. En ook nog steil ook. Ik heb samen met Liset tot 25 km gelopen. Toen moest ik haar laten gaan. Het begin en het einde waren het mooist van de marathon en de rest was saai met geen mens langs de kant. Laatste stuk heeft Jan Jelle mij mee gesleurd naar de finish. Thanks JJ. Het waren super dagen in Istanbul. Bedankt Hans en Liset.

In de bus naar Schiphol zat de stemming er gelijk goed in! Dit gaan hele leuke dagen in Istanbul worden! Het vliegen was nog wel even een dingetje maar toen we weer veilig aan de grond stonden, kon het grote genieten gaan beginnen. En genoten heb ik! Wat heb ik met veel plezier er voor gezorgd dat iedereen het zo naar zijn zin heeft gehad. Anderen zien genieten dat is prachtig om te zien. Ik heb buikpijn van het lachen gehad. Naar bananen kan ik nooit meer normaal kijken. We zijn cultureel bezig geweest, we hebben heerlijk gegeten, we hebben geshopt, we hebben bootje gevaren. Ik heb Istanbul in al haar facetten gezien! Ik was zo met het genieten bezig dat ik haast vergat dat ik voor het lopen van een marathon naar Istanbul was gekomen. Op de grote dag was de saamhorigheid groot voor de start. De groepshug. Het volkslied. Puur genieten! De marathon zelf was zwaar. De heuvels steil omhoog en steil naar beneden. Dat vonden de kuiten niet erg fijn. Het ging hard! De kilometers vlogen onder me vandaan. Maar op kilometer 33 ging het mis. Pang, blessure in de kuit. Het tempo moest omlaag. Opgeven was geen optie. Ik zou finishen. Op kilometer 11 had ik onze supporters al een keer gezien die wou ik weer zien maar dan aan de finish. Na de hel door het park van het Topkapi-paleis waren er nog 500 meters te gaan. Waar staan ze. Waar zal ik ze zien. Ja ik zie Auktje, en Auktje ziet mij en ja ook Alie, Kea, Geert, Jan Bé staan daarbij. Ik schreeuw: ik heb het zwaar. Alie schreeuwt terug; dat zien we. Op 400 m zie ik Hans, Peter, Anneke, Chris. Ze schreeuwen me toe. Nog 1 bocht. En ja daar zie ik Gerke, Tineke en alle anderen. Ik ga het halen! Ik ben er bijna! Nog één keer aanzetten en ik sprint naar de finish! Gehaald! Jullie allen waren fantastisch. Enorm bedankt! Wanneer gaan we weer?


Plaats een reactie

Reactie op

*
*

Loopreis Istanbul


 
www.loopgroepnienoord.nl

Heden en verleden

03 juli 2020
Heden Een nieuwe looproute gelopen. Van Leek Oostindie naar de schapenweg, door naar het Nietapsebos, het fietspad verlaten door… Meer >
 
www.loopgroepnienoord.nl
We gaan weer heel langzaam naar het normale. Konden we al melden dat de Berenloop in Terschelling door gaat. Dit is nu ook het geval… Meer >
 
www.loopgroepnienoord.nl
Na een periode van grote onzekerheid was er gisteren eindelijk goed nieuws voor loopevenementen: vanaf 1 juli zijn die weer mogelijk.… Meer >
 
www.loopgroepnienoord.nl
Rekken voor de looptraining is belangrijk, maar schiet er nogal eens bij in. Ben Parkes geeft in deze video een set dynamische… Meer >
 
www.loopgroepnienoord.nl
Onze trainingen starten vaak op verschillende locaties. Deze locatie wordt bij elke training weergegeven. Onder de kop… Meer >
 
www.loopgroepnienoord.nl

Zwoegen

06 juni 2020
Ik ben net terug van een 11 km duurloop en tijdens deze run door Lucaswolde,Niebert en Boerakker is dit verhaaltje ontstaan. En terwijl… Meer >
 
www.loopgroepnienoord.nl
We zijn weer gestart met de reguliere trainingen bij Loopgroep Nienoord, en dat is voor de lopers en trainers goed bevallen. Daarom… Meer >
 
www.loopgroepnienoord.nl
Corona-uutdoaging Wat doet een mens in tijden van corona ? Hardlopen natuurlijk, want dat kan ook solo. Of dat altijd leuk is ? Nou… Meer >
 
www.loopgroepnienoord.nl
Op 8 mei is ons loopgroeplid Tom van Otterloo na een ernstig ziekbed op de veel te jonge leeftijd van 70 jaar overleden. Tom was… Meer >
 
www.loopgroepnienoord.nl
De video van deze maand gaat over de landing. Sporttherapeut James Dunne gaat in op de verbetering van de voetlanding om zo pijnvrij en… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-01-2020 Meer >
 
 
 
 
14-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-07-2019 Meer >
 
 
 
16-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
05-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-02-2019 Meer >

 
27-01-2019 Meer >
 
 
24-01-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2018 Meer >
 
 
08-12-2018 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-09-2018 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-07-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-06-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
31-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
01-12-2017 Meer >
 
27-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
21-10-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
22-07-2017 Meer >
 
 
 
16-07-2017 Meer >
 
01-07-2017 Meer >
 
23-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06-10-2016 Meer >
 
 
 
21-09-2016 Meer >
 
 
 
13-09-2016 Meer >
 
 
06-09-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06-06-2016 Meer >
 
28-05-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 

© Loopgroep Nienoord

Alle afbeeldingen op deze website zijn rechtenvrij of met verleende toestemming.
Niet eens met een afbeelding?  Mail ons info@loopgroepnienoord.nl

De gezelligste loopgroep van het Westerkwartier.

Terug naar boven