30 Jaar Loopgroep Nienoord

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 14)

2000

We duiken maar weer eens in het verleden. De oude “Droavers’, de papieren voorlopers van onze huidige website, bieden daarvoor genoeg inspiratie. Zo lees ik in de eerste editie in 2000 dat de Leekster Lente Loop, de Cross en de Marumer Omloop (destijds ook mede door Nienoord georganiseerd) geweldige successen waren. En dat Boele 12,5 jaar trainer was en daarvoor gehuldigd werd.

In die tijd werd ook nog hartstochtelijk deelgenomen aan het Noordelijk Loopcircuit. Veel deelnemers vanuit Nienoord. Vaak waren het natte bezigheden; paden onder water, modder, maar na afloop was er dan warme chocolademelk bijvoorbeeld tijdens een loopje in Eenrum. Alleen speaker Harm Noor hield het bij Beerenburg. Ook wilde het wel eens extreem warm worden tijdens deze loopjes. Er werd hartstochtelijk verslag van gedaan. Ook van de keer dat Rob Houterbos voor het eerst op het podium belandde (eerste plaats) van een loopje in Veenhuizen. Wat opvalt is dat in die tijd heel veel met elkaar deelname aan loopjes werden gepland.  Ook werden er voorbereidingen getroffen om voor de derde keer deel te nemen aan de Bevrijdingsloop van Wageningen naar Leek. Midden in de nacht starten. Helaas ging het dat jaar niet door vanwege te weinig deelname. Oproepen werden er ook gedaan om deel te nemen aan de Marathon van Berlijn.

Ook doet Bert Rekker in een Droaver (hij is dan nog geen lid, maar mag schrijven  vanwege wel-lid Dineke) verslag van de eenmalige wedstrijd over en door de dan nog nieuwe brug en tunnel over de Sont tussen Denemarken en Zweden. Een ware happening zo te lezen. Bert, wil je dat nog een keer organiseren voor de loopgroep ?

Ook vragen Grietje en Alie de hulp in van leden van de loopgroep. Ze willen namelijk nooit meer (na de marathon van Berlijn) een marathon lopen. En wij, de leden, moeten hen daarvoor behoeden. Zelfs het uitspreken van het woord “marathon” gaat in de ban. Ze gaan zelfs zo ver, om hun handtekening onder de oproep te zetten om maar aan te geven hoe serieus hun voornemen wel niet is.

Deze en nog veel meer andere zaken kun je teruglezen in die oude Droavers. Ze staan gewoon op de website, dus wat let je ?

Terug in de Tijd. Droavers 1998 (Deel 13)

Wat gebeurde er zoal in 1999 op de club ? De Droavers, het onvolprezen medium  in het tijdperk voor het internet, geven daarop antwoord. Chris heeft al heel wat Droavers gescand; het resultaat is te zien op onze website. Ben je deze zomer niet op vakantie of zit je ergens op een verregende camping, een goede gelegenheid om dit stukje clubhistorie te bestuderen. Hier alvast een voorproefje van wat highlights, een subjectieve keuze dus van uw redacteur. En om dan maar gelijk met iets subjectiefs te beginnen; lees ik dat ik zowaar in 1993 een clubrecord gelopen heb op de 10 EM’s , 1.02.21. Een opsteker natuurlijk, want,  helemaal weg uit het geheugen. Maar het stelt natuurlijk helemaal niets voor bij bijvoorbeeld Alie Seiffers en Kea de Boer die het ene na het andere clubrecord liepen in die tijd.

Ook verrassend is de aandacht voor Majken van Reeken, een aanstormend atletiektalent in Leek van slechts 15 jaar met internationale vooruitzichten. O.a. Gerke Brouwer en Jan Vlasblom maken zich sterk om haar te supporten en te sponsoren. Wat is er van Majken geworden ? Wie het weet mag het zeggen.

In een relaas van Rob Houtenbos over een zeer modderige Bosloop in Bedum, lees ik dat Boele, onze gewaardeerde trainer in die tijd, de hardloopschoenen prepareerde met Bisonmarathon. Ik kan me dat nog goed herinneren. Boele smeerde een soort gel aan de onderkant van de zolen en liet dat dan uitlekken zodat zich, als stalactieten, noppen vormden, zoals bij voetbalschoenen. Uitermate geschikt voor trails, alhoewel dat woord in die tijd nog niet uitgevonden was. Bestaat dat superspulletje eigenlijk nog ?

Ook een verslag in de eerste aflevering van 1999 over de in november 1998 gelopen marathon van Malta. Een marathon in drie delen, verdeeld over drie dagen. Een succes zo te lezen en een aankondiging om in 1999 de 4 mijl van Hawai te gaan lopen. Is dat er ooit van gekomen ?

In het laatste nummer van de Droaver in 1999 staat een verslag van de Dam tot Damloop, waar we met een grote groep Nienoorders vertegenwoordigd waren.  Zelf kan ik me die loop nog goed herinneren. Het was warm aan de start en we moesten lang wachten in de zon tot we van start konden gaan. De start was lang uitgesteld en beetje bij beetje werd duidelijk dat er een vreselijk ongeluk was gebeurd in de IJtunnel waar het parcours doorheen voerde. Er deden namelijk ook skeelers aan de race mee en die waren bij de afdaling in de tunnel op elkaar gevlogen en het duurde daardoor lang voordat de tunnel ontruimd was en de lopers van start konden gaan. Skeeleraars hebben bij mijn weten daarna nooit meer deelgenomen aan de Dam tot Dam.

Niet alleen in de eerste en de laatste aflevering van de Droavers uit 1999 staan lezenswaardige zaken; ook de tussenliggende nummers zijn de moeite waard. naar de droavers 1999

 

Hans van Leeuwen

Terug in de Tijd. Droavers 1998 (Deel 12)
Na een pauze, hier weer het vervolg op onze serie “De Droaver”. Nieuws uit de oude doos. Als je zo die Droavers doorneemt van 1998 vallen vooral ook namen op van leden die inmiddels al lang de club hebben verlaten zoals Gaby van Es, René Goossens, Harrie Kuipers, Johan Wegter  …. Wie herinnert hen nog ? Vooral mannen ook. Loopgroep Nienoord was toen nog vooral een herenclub. Dat is nu wel anders. De emancipatie deed zijn werk in de afgelopen jaren.                                          Een mooi verhaal van Geert die zich beklaagt over de toestand van de Cooperbaan, waar eindelijk door de gemeente iets aan gedaan was. Had hij nog eigenhandig met een bijl, na tien jaar ergernis, struikelstronken weg staan hakken om het voor ons veiliger te maken. Profiteren we nog steeds van. Dank je wel, Geert. 
In die tijd werden ook de clubrecords nog nauwgezet bijgehouden. Om me even te beperken tot de senioren: Hans Top liep de 5km in 15.51 en de 10km in 31.54. Gjalt Terpstra deed de halve marathon in 1.09.06. René Karremans de hele marathon in 2.36.40. Alie Seiffers (toen al lopend in de categorie V35) liep de halve in 1.35.39 en de hele in 3.26. Grietje V45 deed het in 2.00.00 uur. Tijden waren dat. En zo lees ik in een interview met Johan Venema hoe hij zo tot lopen gekomen is, dat het de tijd was van het Montignac-dieet (hield kennelijk veel leden bezig), dat Pietsje van der Veen ging trouwen, dat er een reisje naar Malta gepland werd, dat we met zijn allen op trainingsweekend in Vledder gingen, dat we niet meer om het hertenkamp in Nietap (inmiddels verleden tijd) mochten rennen in verband met ovulerende damherthindes, dat Rob Houterbos de Mont Ventoux opgerend is. Wil je dit ook allemaal lezen, kijk dan eens op de website waar al deze oude ‘Droavers’ opgeslagen zijn.
>>> naar de Droavers

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 11)

 

1997
Waar zijn die winters gebleven ? Kijk je in de Droavers van 1997 dan lijkt het wel of we met een
schaatsclub te maken hebben. De voorzitter (Anko) doet zijn beklag. Wat meer loopverhalen i.p.v.
schaatsverhalen zou wel op zijn plaats zijn. Ik kom een door mij (Hans van Leeuwen) geschreven
verslag tegen van de loop in Blijham, waarin ik beschrijf dat gaandeweg de 21 km mijn oogballen in
ijsballen veranderden die na de loop voorzichtig ontdooid moesten worden. Sneeuw en ijs onderweg
dus en hobbelig glad. Toch nog een tijd van 1.34 en Jans met hartritmeproblemen er uit gelopen die
op 1.37 binnenkwam. Verder in droaver-1 verhalen over de tocht der tochten en nog veel meer
schaatsverhalen. Dat de winter streng was blijkt ook nog uit het verhaal van Rob Houterbos die een
week na de elfstedentocht verslag doet van zijn solo-tocht der tochten. Gelukkig werd er ook nog
hardgelopen, bijv. in Egmond. Het strand lag vol ijs waardoor het lopen meer leek op een
overwintering op Nova Zembla. Gelukkig smolt al het ijs ook weer zodat er ook nog
wedstrijdverslagen te lezen over bijv. de Tolberterloop, Ot- en Sien, Winschoten. Het
trainingsweekend werd dat jaar gehouden in Ommen in een manege. Meer lezen over 1997: loop al
die Droavers uit dat jaar nog even door: een wereld gaat voor je open.......

  >>>klik verder

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 10)

1995

Na enige tijd van afwezigheid, hier dan weer een bloemlezing uit de Droavers van 1996.

Het jaar begon niet goed. Clublid, Trijnie van der Velde, vrouw van Take, overleed op 3 januari aan een ernstige ziekte. In een In Memoriam in de Droaver werd hierbij stilgestaan.

Clublid René Goossens had iets met Kenia en verhaalt daar regelmatig over in de Droaver. Zo legt hij uit waarom de namen van Kenianen altijd met “Kip” beginnen. Wil je het ook weten: kijk in Droaver 96-1. Ook werd weer eens  stilgestaan bij de clubrecords; zo bleek dat Alie Seiffers in die tijd zelfs twee clubrecords in handen had: 3.26.03 op de hele marathon en 1.35. 39 op de halve marathon. En Hans Top had 7.45.42 gelopen op de 100km in Winschoten. Is dat na die tijd nog wel eens door een clublid over gedaan?  Lees al die tijden en nog veel meer, ook over kortere afstanden, maar eens terug.

In 2020 keren oude tijden weer, want wat lees ik in de Droaver: reisbureau Seiffers organiseert een reis naar New York. Boedapest of New York; wat doet het er toe. En wat valt er nog meer over 1996 te melden:

  • Nieuwe leden: Karin Stam, Klaske Tjeerdsma, Kina Bijnagte (waar komen we die achternaam tegenwoordig nog meer tegen ?), Henk Ploeg, Akky v.d. Kevie ……..
  • Peter Hondebrink doet verslag van een tamme kraai die lopers op het trainingskamp in Vledder het leven zuur maakte
  • Trainingen die startten vanaf de stoplichten aan de Midwolderweg
  • Kopij die in WP 5.1 ingeleverd diende te worden
  • Trainingen die op de maandag en nog niet op de dinsdagavond plaatsvonden
  • En zo is er nog veel meer te lezen in de Droavers van 1996; ze staan op de website

  >>>klik verder

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 9)

1995

Vierentwintig jaar geleden. Waar hielden we ons toen bij LN mee bezig ? Verzocht werd om  kopij voor de Droaver  op een diskette in te leveren zodat het lettertype hetzelfde zou kunnen zijn. Wat een technisch hoogstandje !!

Er werd weer deelgenomen aan meerdere lopen en loopjes, meestal in groepsverband: ik noteer – De Wilp – midwintermarathon Apeldoorn – Ter Apel – Veenhuizen – Egmond – bevrijdingsloop en ga zo maar door. Veel wedstrijdverslagen ook; daar kunnen wij als huidige webredactie alleen maar van dromen, alhoewel ook destijds leden gemaand moesten worden om kopij in te leveren; een aantal worden zelfs openlijk aan de schandpaal genageld. De redactie kondigde zelfs aan om persoonlijk op de dag voor de kopij-deadline bij de onverlaten langs te gaan om de kopij op te halen en wenste daarbij onthaald te worden met bier en pinda’s.  Opvallend ook; meestal werd in groepsverband naar verre en minder verre wedstrijden gereisd. Zijn we dan toch wat individualistischer geworden in de loop der jaren ?

In aflevering 3 een uitvoerige beschrijving met alle tussentijden in gehuchten als Kootwijk, Nijeveense Bovenboer en Langedijke van de Bevrijdingsloop van Wageningen naar Boerakker (en natuurlijk in de grotere plaatsen zoals Ede, Nunspeet, Zwolle en Zwartsluis. Daar werden toch prestaties neergezet mensen. Wie neemt de uitdaging op en organiseert in 2020 voor de vierde keer in de clubhistorie de bevrijdingsloop van Wageningen naar Leek (4/5 mei) ?

En zo is er nog veel meer te lezen in deze jaargang van de Droaver, van ijsjes met kippegrit t/m het ten grave dragen van het trainingsweekend in Bakkeveen. In de laatste aflevering van dat jaar is dan eindelijk het eerder genoemde hoogstandje bereikt: één uniforme typografie ! Ga dat allemaal lezen, mensen.  >>>klik verder

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 8)

1994

Weer een jaar voorbij. Tot mijn verbazing lees ik in de Droaver dat jullie redacteur de Marathon van Rotterdam in 3.14 gelopen heeft. In mijn herinnering zat 3.20. Een opstekertje voor het ego. Jan de Jong, een prominent lid in die dagen, nam afscheid als wethouder van de gemeente Leek. De achtste Leekster Lente Loop al weer (Evert Wensink had de leiding bij het verwerken van de uitslagen in de lerarenkamer van de LTS met behulp van een heuse computer; weet iemand nog wie en waar dat was ?).

In aflevering drie een artikel over sport-bh's; toen net een noviteit. Ik lees twee behartenswaardige zaken: ‘als sportende vrouwen zich ergens onderscheiden van sportende mannen is het wel door borsten’ EN ‘een borst is geen spier, dus niet trainbaar’. Nooit zo bij stilgestaan.

Siep Schepel waarschuwt dat er binnen de vereniging geen ‘kasten’ moeten gaan ontstaan; de zaterdaggroep versus de zondaggroep. Ad van Es verlaat de redactie omdat de vereniging hem te gezapig wordt; er wordt veel minder aan wedstrijden deelgenomen dan vroeger en er worden nauwelijks nog wedstrijdverslagen ingeleverd. Ad weet er toch nog lezenswaardige portretten uit te persen; van Gjalt Terpstra, Bé Bosman, Jan de Jong en Siep Schepel.

Voor het eerst werd in dit jaar ook op de donderdagavond getraind onder leiding van Jan Hovinga. De snelheid verhogen was het grote doel. Opvallend was ook dat leden zich waagden aan andere sportieve uitdagingen; de wintertriathlon in Assen (Harm), de survival in Doetinchem (Rense) en de crosscompetitie.

Gezamenlijk werden ook meerdere wedstrijden bezocht waaronder “Egmond” en “Apeldoorn". Wil je nog veel meer lezen over de historie van 25 jaar geleden. Kijk in de Droavers op de website. >>> klik hier

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 7)

1993

Duidelijk te merken dat de loopgroep volwassen trekjes begint te krijgen. Er wordt aan veel hardloopwedstrijden deelgenomen in Stadskanaal, Rotterdam, Leeuwarden en Nijmegen en in nog veel meer plaatsen in het land. Ook wordt dit jaar voor het eerst assistentie verleend door de loopgroep bij de organisatie van de 10 km van Marum. En behalve met hardlopen houden de leden zich ook nog bezig met andere sporten zoals de triatlon, de elfstedentocht op skeelers en met het fietsen van Luik-Bastenaken-Luik. In een stukje over dit laatste wielergebeuren verzucht de schrijver van dit stukje “uitrijden en niet afstappen op de Côte de la Redoute” de beruchte berg direct na Remouchamps.

Ook weer veel interviews in de Droaver met leden van de club o.a. met Jonkvrouwe Jellina Land van Groeningen tot Hooghkerk, ooit begonnen bij een gymclubje van Boele de Wind. Ad van Es constateert dat de helft van de leden in het onderwijs zit. De interviews met Evert Wensink en de schrijver van dit stukje moeten dat staven. Ja het is me wat, zo al met al met elkaar. De rijke historie van de club vastgelegd in een zestal Droavers.

Tot slot een gedichtje dat ik uit één van de Droavers plukte:

Een jonge atlete uit Acht

Verraste haar vriend onverwacht

Met een raffinement

Als hij niet was gewend

Zei ze: “Ach ’t was de vorm van de nacht”

(bron: de Playboy)

Lees het allemaal na in de edities van de Droaver uit 1993…..



>>> verder

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 6)

Aangekomen bij het jaar 1992. Wat bracht dat jaar volgens de Droavers ?

Er werden plannen gesmeed om een wedstrijdloop te organiseren van Zevenhuizen naar Leek v.v. Het is nooit wat geworden.

Boele (de allereerste trainer) klaagde toen al dat alles vroeger beter was; er was te weinig aanstormend talent op de club, er werden tijdens wedstrijden minder goede tijden gelopen dan weleer, er kwamen te weinig mensen op de training, er was te weinig deelname aan wedstrijden …… Kommer en kwel dus terwijl de tijden uit die tijd toch heel gunstig afsteken tegen de tijden die vandaag de dag 2019 gelopen worden. Het artikel van Boele riep kennelijk veel op. In een volgend nummer ontstond zelfs iets van een polemiek.

Ook werd in dit jaar de verjaardagskalender geïntroduceerd. Zo konden we vanaf die tijd per aflevering lezen wie er jarig was (geweest).

Ook de clubinterviews door Ad van Es waren in dit jaar wellicht op een hoogtepunt. In iedere aflevering verscheen een interview met een clublid. Uit privacy-overwegingen zouden we al deze persoonlijke gegevens nu niet zo makkelijk meer op de website durven te zetten, maar als je heel nieuwsgierig bent kun je de achtergronden en zieleroerselen teruglezen in de Droavers van o.a. Alie S. en Jans M. .

Het absolute hoogtepunt in dit jaar was het echter het besluit van een aantal clubleden om een hardloopwedstrijd op Vlieland niet per gewone veerboot te bezoeken, maar daar een catamaran van één van de leden voor te gebruiken. Chris Lauxen probeert deze zeereis nog enigszins vanuit het normale te beschrijven (het was tenslotte de boot van zijn broer), maar ik ken ook andere versies. Als je nog wat hilarische verhalen wil horen, vraag dan de passagiers van deze avontuurlijke tocht.

Kortom, lezen die oude Droavers…. >>>naar de Droavers

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 5)

En dan is het 1991. Het jaar waarin een nieuwe startplek voor de trainingen verkozen werd. Niet meer starten vanaf de parkeerplaats van Nienoord, maar verzamelen bij boerderij Westerheerdt. Alle faciliteiten daar aanwezig. Een lang leven was deze plek echter niet beschoren; uiteindelijk werd het toch weer de P van Nienoord. L’histoire se repète, zoals gebleken is. Gelopen werd er natuurlijk ook in dat jaar, o.a. de van Klap tot Klap-loop in Stadskanaal was in die jaren nogal eens favoriet om er met een clubje heen te gaan. Ook werd in dat jaar voor het eerst deelgenomen aan de legendarische Bevrijdingsloop. Hardlopen van Wageningen (start om 0.00 uur en met een strakke planning zouden we moeten kunnen eindigen om 15.00 uur in Leek) in estafette-vorm.. De stenen werden uit de straat gelopen maar of we volgens planning aankwamen, wie weet dat nog. We waren 5 minuten te vroeg bij het eindpunt, het monument op de Dam. Gelopen met een gemiddelde snelheid van 13.46 km per uur; dat waren nog eens tijden. Warm was het wel die dag. Iets om met de club nog eens te herhalen in 2020 ? Lees het verslag dat Ad van Es van deze heroïsche tocht maakte.

Ook altijd interessant, de interviews die Ad van Es met leden van de loopgroep maakte. Zo leer je nog eens wat achtergronden van de leden kennen. Zo valt te lezen dat Anko vroeger aan judo deed en cafetaria Succes in Groningen frequenteerde. Maar dit zijn natuurlijk uit zijn verband getrokken strofen. Voor een echt goed beeld: leze het interview.

En dan is hier nog niet vermeld dat Rob Amesz de kwart triatlon liep, dat je voor al je autoschade bij Douwe Veenstra moest zijn, dat er in Herzlake (duitsland) een marathon gelopen werd, en dat er zomaar vier leden bij waren die onder de 3 uur liepen (waaronder Harm Pops), dat een illuster lid door te breien van het roken afgekomen is, de redactie van de Droaver een echte elektrische schrijfmachine wist te regelen, Siep Schepel in een tumultueuze vergadering gekozen werd tot voorzitter van de DSAE van de KNAU enzovoort, enzovoort.
Mensen, wat een rijke historie kent onze vereniging ! Lees het allemaal na in de edities 1991 van de Droaver.
We hebben ervoor gekozen de jaargangen te koppelen aan een kalenderjaar. Droaver nummer 4 is niet in ons bezit. Klik hier om ze te downloaden.v

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 4)

We lopen op draf de jaren negentig binnen. 1990 begint met meteen al met treurig nieuws. Het clubhuis, ook wel Proathuus, moet wijken voor de nieuw aan te leggen rondweg.
Tijdens de run van Winschoten haalt het wedstrijdteam van Loopgroep Nienoord de derde plaats. En een heuse loopreis naar de marathon van Berlijn werd georganiseerd. Lees er alles over in de zes uitgaven van 'De Droaver'. Klik hier om ze te bekijken.

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 3)

Alle Droavers van de 1989 (drie stuks) staan nu online. Leuk is om de wedstrijdverslagen te lezen. Over begeleider Boele de Wind die, op de fets in de regen, Gjalt Terpstra begeleidde tijdens de marathon van Etten - Leur. Gjalt liep de 42 km in 2:29!. Ook heeft het blad in korte tijd veel sponsoren aan zich weten te binden.
Al binnen vijf jaar na de oprichting mocht Loopgroep Nienoord al de belangstelling opwekken van toonagevende hardloopbladen waaronder het hardloopblad Runners. In een uitgave begin jaren negentig is een uitgebreid artikel te terug te vinden. Klik op onderstaande om het artikel te kunnen lezen.

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 2)

Editie twee over 30 jaar Loopgroep Nienoord. In 1989 was het nog niet denkbaar dat er een website voor de Loopgroep was. Communiceren ging van mond tot mond en er werd een clubblad gemaakt.
Het is bewonderenswaardig dat er na de oprichting in april 1989, twee maanden later er al een clubblad werd uitgegeven met de veelzeggende naam; 'De Droaver'. 
In een latere editie van dit clubblad valt ergens te lezen dat trainer Boele de Wind redelijk tevreden was over deze eerste editie waarbij je 'redelijk' moet uitleggen als krititisch. Boele is jarenlang de zondagtrainer van Loopgroep Nienoord en voor die leden die dat hebben meegemaakt weten wat er met kritisch wordt bedoeld. 

De eerste editie van De Droaver kun je nu downloaden ( en bewaren) en dan volledig inzien. Kijk in het rechter kader of klik hier.  Volgende week maken we sprint vijf jaar later waneer Loopgroep Nienoord de landelijke pers haalt.

30 jaar Loopgroep Nienoord (deel 1)

Het allereerste bestuur van Loopgroep Nienoord bestond uit;
 
Voorzitter Anko Odding
Secretaris Jans Meyboom
Penningmeester Jan Hovinga
Wedstrijdsecretariaat/redactie Jelly Land
Technische zaken Boele de Wind

Onderstaand de letterlijke tekst van Anko Odding in het eerste clublad 'De Droaver'

Van de Voorzitter.

Beste vrienden en vriendinnen.

Hier is dan het eerste nummer van de "De Droaver". het cluborgaan van onze loopgroep. Nadat op de vergadering van 23 september 1988 een voorlopig bestuur werd samengesteld is er al heel wat werk verzet. Na een aantal vergaderingen kon er reeds een algemene vergadering worden uitgeschreven, met op de agenda een voorstel om te komen tot de oprichting van een vereniging,
De belangrijkste motieven hiervoor waren o.a.:

* de herkenbaarheid naar buiten
* eigen clubkleding
* meer onderlinge verbinding
* uitgave van een eigen clubblad
* het ontwikkelen van de loopsport in de regio

Nadat op 7 april 1989 de statuten waren vastgelegd bij notartis De Groot te Leek, werd op 6 juni 1989 van de KNAU het bericht ontvangen dat de : Loopgroep Nienoord" als vereniging zou worden ingeschreven.

Op dit moment hebben zich reeds 38 mensen als lid aangemeld, en dit aantal neemt nog steeds toe. Behalve de zondagochtend groep is er inmiddels ook een zaterdagochtend groep gestart, met hier al een redelijk vaste kern, die weer og geen weer, de training bezoeken. Afgelopen dinsdag 27 junibis er  inmiddels een derde groep van start geaan die vooral de korte afstanden zullen gaan trainen. Deze trainingen zullen afwisselend op Nienoord en de atletiekbaan in Groningen plaats vinden. Inmiddels hebben een aantal van onze leden al goede resultaten gelopen, (zie hiervoor de wedstrijdverslagen elders in dit blad).

Voor de vakantieperiode heeft Boele een trainingsschema opgesteld, zodat iedereen op zijn of haar eigen wijze deze periode kan overbruggen. 
Ik wens jullie allemaal een erg goede vakantie toe en besluit met een uitspraak van Hans Top,

" 'k Hoop dat joe d'navvel nait te wied van d'rugge oaf vreten, in vekaansie", zodat ieder na de vakantie weer in topkonditie op de training zal verschijnen.

Anko Odding
 

 

Wedstrijduitslagen 1989

Een greep uit de wedstrijduitslagen uit 'De Droaver" 1989.



5 januari 1989. Halve marathon Egmond aan Zee.

1:28:12 Jellie Land
1:30:50 Jans Meyboom
1:37:41 Anko Odding
1:37:42 Take van der Velde
1:41:00 Harm Pops

18 maart 1989. Halve marathon van Haren.

1:19:10 Boele de Wind
1:21:26 Jans Meyboom
1:26:44 Anko Odding

23 april 1989. Marathon van Utrecht.

2:54:03 Jans Meyboom
2:56:46 Sake Bergsma
3:03:11 Take van der Velde
3:03:33 Anko Odding
 
Clubblad De Droaver

© Loopgroep Nienoord

Alle afbeeldingen op deze website zijn rechtenvrij of met verleende toestemming.
Niet eens met een afbeelding?  Mail ons info@loopgroepnienoord.nl

De gezelligste loopgroep van het Westerkwartier.

Terug naar boven